+31 (0)485 451847

info@toonhermsen.nl

Raadpleeg deze site

om de Gemeente Mill

en Sint Hubert

“hartveilig” te houden

0
0
Dagen
0
0
Uren
0
0
Minuten
0
0
Seconden

12750

streefbedrag

0,0

toegezegd

0

donateurs

Inleiding

45 AED‘s

154 Burgerhulpverleners

10 van de 45 AED‘s zijn aangemeld

Helpt u mee?

Kent u iemand die een dierbare heeft verloren omdat het te lang duurde voordat men ging reanimeren? Of dat er geen AED beschikbaar was? Dit had misschien voorkomen kunnen worden als onze gemeente Hartveilig zou zijn. Wilt u helpen om dat mogelijk te maken?

Elke week krijgen ongeveer 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Om te kunnen overleven bij een hartstilstand telt elke minuut. U kunt een slachtoffer alleen redden door direct te reanimeren en te defibrilleren met een AED. Als u wacht op hulp van een ambulance, bent u vrijwel altijd te laat. Want met elke minuut die verstrijkt, daalt de overlevingskans met 10%. Mijn levenswerk is om zoveel mogelijk AED‘s te plaatsen en mensen te leren reanimeren. Zo redden we levens, samen met u!
Daarom lijkt het mij als AED grondlegger wenselijk om het initiatief te nemen tot de oprichting van een AED beheergroep in de gemeente Mill en Sint Hubert met als belangrijkste doel maatschappelijk draagvlak te ontwikkelen voor een samen met de hulpdiensten te realiseren aanpak waarin iedereen eraan bijdraagt dat zo veel mogelijk burgers in onze gemeente een plotselinge hartstilstand overleven. Lees op deze site een aangrijpend verhaal van een inzet waarbij op 18 april 2013 het leven van een Millse inwoner werd gered dankzij de snelle hulp van Millse burgerhulpverleners.
Tijdens de “avond van het Leefbaarheidsbudget” van de Gemeente Mill en Sint Hubert op 27 mei 2014, heb ik uit het leefbaarheidsbudget een bedrag van € 2412,- toegekend gekregen voor een eerste aanzet tot de opstart/zoektocht naar leden voor een nieuwe gemeentelijke AED stichting. Een overkoepelende AED organisatie die er alles aan doet om de gemeente Mill en Sint Hubert nóg hartveiliger te maken én te houden. Bekijk hier een kaart met 47 AED-locaties in onze gemeente. Hebt u eventueel belangstelling om zitting te nemen in deze nieuwe organisatie? Bel of mail dan Toon Hermsen.

AED project

Wat te doen bij een Hartstilstand?

5 maart 2003 Mill

Lees verder

Waarom dit initiatief voor onze gemeente

27 Mei 2014 Mill

Lees verder

Millse inwoner overleeft door inzet AED

18 April 2013 Mill

Lees verder

AED_locaties gemeente Mill en Sint Hubert

31 Mei 2015 Mill

Klik hier

NIEUWS & MEER

Lees meer nieuws

Enkele waarderingen